Како да сакријете лајкове на Инстаграм постовима

ГС
Како да сакријете лајкове на Инстаграм постовима

Од данас сви корисници Инстаграма могу да изоставе приказивање лајкова и погледа на сопственим сликама и видео записима. А ако заиста желите потпуно искуство "без лајкова", апликација вам сада омогућава да сакријете лајкове и прегледе на свим постовима.

Инстаграм је разматрао да у потпуности уклони јавни број лајкова из апликације, док је тестирао нове функције. Међутим, наводи се да је компанија одлучила да лајкове учини необавезним за кориснике који више воле да се "фокусирају на фотографије и видео записе који се дијеле, умјесто на то колико постови добијају лајкова".

Уклањање броја јавних "свиђања" на свим постовима, у сваком случају не би имало превише смисла - лајкови на Инстаграму важан су показатељ ангажовања публике за брендове и особе са утицајем. С тим у вези, лајкови такође могу да одвуку пажњу; не желе сви који користе Инстаграм да створе огроман број сљедбеника. Могућност да их искључе је сјајна за оне који би се радије једноставно усредсредили на садржај, јер их аналитика и популарност не интересују.

Како сакрити приказе и лајкове на сопственим Инстаграм постовима?

Иако тренутно подразумијевано не можете сакрити лајкове и приказе за све ваше постове, лајкове можете лако искључити (или поново укључити) за било који нови или постојећи пост. Ово спречава друге кориснике да виде колико им се објава свиђа, али и даље ćете добијати обавјештења кад год неко лајкује вашу објаву.

Сакријте лајкове у новом посту на Инстаграму

* Започните нови пост. * Додирните "Напредна подешавања" при дну завршног екрана за уређивање гдје додајете наслов поста. * Омогућите опцију "Сакриј лајкове и број прегледа за овај пост". * Вратите се на екран за уређивање, а затим додирните ознаку да бисте креирали пост.

Сакријте свиђања на постојећим постовима на Инстаграму

* Идите на свој Инстаграм профил и отворите пост. * Додирните икону са три тачке у горњем десном углу, а затим одаберите "Hide Like Count". * Поновите за сваки пост на којем желите да сакријете свиђања. Ову функцију можете да укључите или искључите у било ком тренутку након објављивања.

Како спречити приказивање свиђања и броја прегледа на туђим Инстаграм постовима?

* На Инстаграм профилу идите на Settings > Posts.. * Укључите "Сакриј бројање свиђања и приказа". * Више неćете видјети лајкове/прегледе наведене на ниједном посту на вашој временској траци (Напомена: ово не утиче на то да ли други могу видјети лајкове/прегледе на вашим властитим постовима), преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана