Јутјуб завршио са тестирањем приказивања великог броја реклама?

ГС
Foto: Илустрација

Јутјуб је прошле недјеље издао званичан одговор на Твитеру у коме је признао ситуацију и навео да би се нови "феномен" од пет реклама могао догађати корисницима Јутјуба којима излазе одређени формати реклама познати као "бампер едс".

Како је Јутјуб објаснио, ови огласи су кратки, обично трају око шест секунди и не могу се прескочити.

Међутим, "феномен" је изазвао бијес код корисника. Да ли захваљујући томе, или су сами схватили да су претјерали, из Јутјуба стижу информације да је тај експеримент завршен.

У саопштењу које су том приликом објавили, навели су да је Јутјуб фокусиран да помогне брендовима да се повежу са циљним групама широм свијета и да због тога увијек траже нове начине како да то ураде. То је изродило поменути експеримент који је приказивао већи број узастопних реклама, када би корисници покренули дуже видео снимке.

Умјесто да се рекламе приказују у више сегмената, оне су приказиване све заједно, чиме су корисници у укупном збиру добијали боље корисничко искуство, јер је смањен или потпуно укинут број пауза изазваних рекламама.

Овај "експеримент" није био никакава случајност, Јутјуб је ову прилику искористио да добије повратне информације од својих корисника.

Очигледно је да желе да види до које мјере могу да трпају рекламе док се људи не побуне.

Да ли ће ово постати стандард у будућности, још није јасно, али увијек то можемо да очекујемо, преноси Телеграф.

Наравно, на крају су навели да корисници који уопште не желе да виде рекламе, увијек могу да се претплате на Јутјуб Премиум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана