Италија забранила ChatGPT

GS
Foto: OpenAi

OpenAi је оптужен за незаконито прикупљање личних података корисника и привремено је забрањен у Италији.

Регулаторно тијело у Италији је издало извршну забрану ChatGPT OpenAi chatbota. Креатор овог серциса, компанија ОpenAi, је оптужен за незаконито прикупљање личних података корисника

Компанији ОpenAi је наређено да одмах престане да прикупља податке корисника у Италији, док не прилагоди своју праксу прикупљања података законима у Европској унији.

ГПДП, који је италијанско тијело за заштиту података, је објавило саопштење у којем истиче да компанија ОпенАИ не испуњава правну основу која оправдава масовно прикупљање и складиштење личних података да би обучавала ChatGPT .

Ово није први пут да Италија предузима овакве акције против неког АИ chatbota. Регулатор је у фебруару забранио Реплика.аи chatbot апликацију, која је била позната по томе што су неки корисници развили личне односе са chatbotom, а компанија је недавно уклонила опцију за еротске игрице са chatbotom.

ГПДП истиче да компанија ОpenAi има 20 дана да имплементира мјере и испуни захтјеве регулатора, а у супротном може да се суочи са казном од 20 милиона евра, преноси б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана