IT гиганти желе ширу подршку за стандард без лозинки

ГС
Foto: Илустрација

Аpplе, Gооglе и Microsoft су објавили да планирају да прошире подршку за стандард без лозинки, који су развили FIDO Appliance и WWW Consortium.


Три гиганта IT индустрије планирају да имплементирају логовање без лозинки у више својих производа током предстојећих година, а то би требало да доведе до побољшања сигурности онлајн налога.

"Потпуни прелазак на свијет без лозинки почеће тако што ће га потрошачи учинити природним дијелом свог живота. Свако одрживо рјешење мора бити сигурније, лакше и брже од лозинки и застарјелих метода вишефакторске аутентификације које се данас користе. Радећи заједно као заједница на различитим платформама, коначно можемо да остваримо ову визију и остваримо значајан напредак ка елиминисању лозинки. Видимо свијетлу будућност за акредитиве засноване на FIDO-у како у потрошачким тако иу пословним сценаријима и наставиц́емо да градимо подршку за све Microsoft апликације и услуге", истакао је Алекс Симонс - корпоративни потпредсједник Microsofta.

Иако су веб прегледачи током претходних година постали све бољи у томе да генеришу безбједне лозинке и да помогну корисницима да лозинке одржавају синхронизованим са својим уређајима, превише људи и даље бира опцију да користи исте лозинке и да се нада да њихови налози неће бити компромитовани.

Са најновијом објавом, компаније се обавезују да ће корисницима омогућити да аутоматски приступају FIDO креденцијалима за логовање на њиховим уређајима, без потребе да поново региструју сваки налог.

Поред тога, они који користе FIDO верификацију за логовање на апликације или сајтове ће моћи то да чине преко оближњих мобилних уређаја, невезано за оперативни систем или прегледач, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана