Инстаграм увео нове корисне опције за кориснике у изолацији

ГС
Инстаграм увео нове корисне опције за кориснике у изолацији

Друштвена мрежа Инстаграм најавила је серију нових опција које би требале помоћи корисницима да лакше поднесу изолацију, да остану информисани и повезани током пандемије вируса корона.

Међу најинтересантнијим новим могућностима је опција Co-Watching, која омогућава корисницима да заједно с пријатеима гледају постове на Инстаграму и разговарају путем видеоразговора.

За кориштење нове могућности треба започети видеоразговор с неким, а потом додирнути пхото иконицу у доњем десном углу. Појавиће се листа постова које сте недавно лајкали, а потом можете одабрати један и показати га у чету. Уколико никада нисте покренули видеоразговор на Инстаграму, то ћете учинити тако што одете на почетни екран, додирнете стрелицу у горњем десном углом како бисте отворити Директ, потом додирните видео иконицу у горњем десном углу и одаберите корисника с којим желите комуницирати.

Инстаграм је обећао да ће укључити више образовних извора у Инстаграм Search, додати наљепнице како би се промовисало тачно информисање те да ће уклонити дезинформације о коронавирусу.

Такође, осмишљен је и стикер (наљепница) за донирање како би се пружила помоћ људима и пронашле релевантне непрофитне организације. Ту је и “Stay Homе” стикер за промовисање друштвеног дистанцирања.

(Klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана