Инстаграм тестира нову функцију по угледу на ТикТок

ГС
Foto: Илустрација

Инстаграм тестира нову верзију feed-а у пуном екрану, која ће омогућити да скроловање кроз објаве изгледа и дјелује као сличне функције на ТикТоку.

Марк Закерберг је на свом Instagram Story налогу објавио приказ теста поменуте функције, истакавши да ће нови изглед ускоро бити доступан одређеним корисницима.

Апликација је прошлог мjесеца почела са тестирањем feed-а у пуном екрану, мада у оквиру тог тестирања објаве нису у потпуности заузимале читав екран апликације. Са најновијом верзијом, коју је објавио Закерберг, објаве се шире до врха екрана, као што је то на ТикТоку.

Нови дизајн такође мијења изглед пречица за приступ инбоксу и креирање нових објава. Иако се ради о експерименту, нови изглед је у складу са циљем компаније Мета да Инстаграм начини платформом која је конкуренција ТикТоку.

На Инстаграму, компанија иде у смјеру убацивања више Reels-a и препорученог садржаја у feed корисника, као и то да се више пажње поклања видеу него статичким сликама, преноси Б92.

"Фотографије су и даље битан дио Инстаграма и радимо на томе да побољшамо начин на који се оне приказују у feed-у у пуном екрану", истиче Закерберг.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана