Инстаграм омогућио корисницима брисање више коментара истовремено

ГС
Инстаграм омогућио корисницима брисање више коментара истовремено

Друштвена мрежа Инстаграм тестира и покреће нове могућности с циљем да платформа буде "позитивније мјесто".

 

Инстаграм је омогућио корисницима да означе и истовремено избришу до 25 коментара, као и да блокирају те ограниче више профила одједном. Компанија тестира ове могућности те је установила да су посебно корисне особама с већим бројем пратилаца јер им помажу да лакше одрже "позитивно окружење".

Инстаграм сада нуди корисницима више контроле над тиме ко их може таговати и споменути у посту. Корисници могу изабрати да ли желе да их сви, само људи које они прате или нико може означити или споменути у коментару, сторyју и слично.Овај алат је доступан у секцији за подешавање приватности.

Такођер, тестира се могућност пиновања коментара на врх поста. Корисници могу пиновати више коментара, нешто слично као на YоуТубеу. Ово такођер помаже креаторима да истакну позитивне конверзације.

Све ове могућности ће бити најкорисније особама с великим бројем пратилаца које би могле бити мета злостављања, али из Инстаграма тврде да је циљ и "борба против онлине злостављања" чија жртва могу бити сви, а не само инфлуесери.

Саопћено је и да је с Инстаграма и Фацебоока уклоњен милионски садржај због злостављања и узнемиравања. Већину тог садржаја су пријавили корисници што значи да их није Фацебоок проактивно открио.

Инстаграм је фокусиран на превенцију злостављања те сада упозорава кориснице уколико намјеравају објавити "потенцијално увредљив опис фотографије и видеа који уплоадују", а користи се и филтер увредљивих коментара те се откривају увредљиве фотографије и описи, пише Тхе Верге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана