Инстаграм мијења алгоритам након наводне пристрасности

Танјуг
Инстаграм мијења алгоритам након наводне пристрасности

ЛОНДОН - Инстаграм мијења начин на који приказује садржај након што је оптужен за потискивање про палестинских порука током недавног сукоба у Гази.

Платформе друштвених медија током недавног сукоба у Гази су се у великој мјери користиле за ширење порука подршке на обе стране.

Наводи се да је апликација фаворизовала оригинални садржај у својој функцији "приче" у односу на постојеће, поново дијељене постове, али ће им сада пружити једнак третман, преноси ББЦ.

Тренутни систем је имао "већи утицај од очекиваног" на неке врсте радних мијеста, међутим то је био нежељени ефекат, а не покушај цензуре неког одређеног становишта, рекли су из компаније.

Портпаролка компаније рекла је да је логика давања приоритета оригиналним објавама била да већина корисника Инстаграма има више прича које треба слиједити него вријеме да их провјери, а из компаније вјерују да су људи "више заинтересовани за оригиналне приче својих најближих пријатеља".

"Такође је довело до тога да људи вјерују да смо потискивали приче о одређеним темама или гледиштима. Желимо да будемо заиста јасни да то није случај", рекла је. Портпаролка је такође додала да је компанија видјела овај проблем током дужег временског периода и да то није била само реакција на недавну полемику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана