Instagram ће ускоро морати да уведе још једну опцију

Agencije
Instagram ће ускоро морати да уведе још једну опцију

Компанија Facebook је саопштила да ће њена апликација Instagram захтијевати податке о рођењу од свих нових корисника, почевши од данас, како би понудила нове мјере безбједности за млађе кориснике док шири публику за рекламирање алкохола и других производа за пунољетне особе.

До сада, осим у ограниченим околностима, Инстаграм је од својих милијарду корисника захтијевао само да се изјасне да ли имају најмање 13 година. Инстаграм је саопштио да оглашивачи не стоје иза овог новог захтјева, преноси Ројтерс.

Како се наводи, коцкање и контрола рађања су међу врстама огласа које су ограничене правилима и законима ове друштевене мреже за старију публику. Промјена те политике могла би помоћи и у спречавању доношења скупих прописао о безбједности дјеце и приватности података, јер законодавци и групе за породичну сигурност у САД, Великој Британији и другим земљама критикују ту мрежу због излагања дјеце неприкладном материјалу.

Како се наводи, ти подаци неће бити видљиви другим корисницима. Поред тога, Instagram ће наредних седмица увести опције за кориснике да блокирају поруке од људи које не прате. Instagram је у популарности претекао главну апликацију Facebook међу тинејџерима и младима, а компанији обезбеђује главни приход. Такође, Instagram неће потврђивати податке о рођенданима, јер тинејџери често не могу да докажу колико имају година, а апликација ће и даље остати без података за неке од постојећих корисника.

Ипак, како се наводи, очекује се да ће већина људи бити искрена у вези са датумима рођења, али и да би вјештачка интелигенција на крају могла да помогне у верификацији. Неке групе и организације за заштиту дјеце су скептичне колико ће такав корак заиста заштити младе на мрежи од непримереног садржаја, док истовремено задире у њихове личне податке. Корисници који су спојили свој Instagram профил и Facebook налог, за који је потребан датум рођења, већ су предали своје податке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана