Илон Маск: Шалио сам се; Тwitter: Моша

B92
Foto: Twitter

Чак ни шеф Твитера Илон Маск није изнад правила те друштвене мреже.

У сриједу је Маск објавио твит да је променио име у Мр. Твит, али након тога више није могао да врати своје право име.

"Променио сам име у Мр. Твит, сада ми Твитер не допушта да га вратим", написао је Маск у објави попраћеној емотиконом који се смеје.

Надимак добио од адвоката


Маск је случајно добио надимак од адвоката док је ове недеље био на суду, а његова објава добила је више од пола милиона лајкова, преко 40.000 ретвитова и више од 40.000 коментара.

Иронија да власник и извршни директор Твитера није могао да промени сопствено име није промакла многим његовим пратитељима.

"Да ли си покушао да назовеш службу за помоћ?" одговорио му је један корисник.

Масково ново име на Твитеру ипак није одабрано случајно. Наиме, 23. јануара, много пре него што се Маск преименовао, новинар из Силицијумске долине Теди Шлајфер објаснио је: "Адвокат који унакрсно испитује Илона Маска случајно га је назвао 'господин Твит' уместо 'господин Маск'. Илон каже да је 'господин Твит' сасвим добро име."

Маск се појавио на суду током суђења акционарима Тесле. Улагачи га туже, тврдећи да је починио превару с вредносним папирима путем твита 2018.

Извршном директору Твитера, који је најавио да ће се повући с те позиције након што пронађе одговарајућу замјену, изгледа се да се име довољно допало да постане његово ново интернет име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана