"Хуавејев" преклопни телефон са јачим хардвером

Агенције
"Хуавејев" преклопни телефон са јачим хардвером

Главни играчи на глобалном тржишту паметних телефона дефинитивно су се прерано "заиграли" када су њихови телефони са екранима на преклоп у питању.

Иако су се неки модели мање познатих произвођача већ појавили у продаји, "Самсунг" је морао да одгоди званично представљање модела "галакси фолд", који је захтијевао одређене измјене и дораде, прије свега како би био издржљивији.

Послије тога је и "Хуавеј" помјерио лансирање свог "преклопника" - модела "Mate X" и најавио да ће се њихов први "савитљиви" телефон званично појавити у новембру. Могло би се претпоставити да је до одгађања дошло због сличних проблема као и код корејског ривала, мада би нова информације могла да нас наведе и на другачију помисао.

Како пише "ГСМ Арена", када буде стигао на тржиште, "Huawei Mate X" ће имати најсавременији хардвер који кинески произвођач може да понуди, па треба вјеровати да су баш та унапређења одгодила његово представљање.

"Mate X" ће на тржиште стићи опремљен потпуно новим "кирин 990" процесором, који још није званично представљен. На њега, међутим, неће бити потребно чекати дуго, јер се на њему заснива и нова "Mate 30" серија, која стиже ове јесени.

"Савитљиви" "Mate X" имаће и новије камере, па ће тако умјесто сензора из серије "Mate 20", бити опремљен онима из новије серије П30. Тиме ће главна камера, умјесто РГБ филтера, имати Quad-Bayer филтер са RYYB распоредом боја, што ће омогућити продор до 40 одсто више свјетла у односу на РГБ.

О промјени осталих спецификација за сада нема информација, па се вјерује да ће оне остати исте као што је и најављено: 8 ГБ РАМ-а, 512 ГБ простора за складиштење података и батерију капацитета 4.500 mAh. Очекује се и да ће најављена цијена од 2.299 евра остати иста, упркос побољшаном хардверу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана