HTC-ова платформа Vive Sync омогућава виртуелне састанке

Г.С.
HTC-ова платформа Vive Sync омогућава виртуелне састанке

Стотине милиона људи обављају састанке путем интернета из својих домова због пандемије коронавируса, а компанија HTC је понудила нешто ново.

HTC је представио своју платформу под називом Vive Sync, која омогућава одржавање виртуелних пословних састанака. Платформа се развија још од 2018. године, а сада је бесплатна свим бизнисима.

Искуство кориштења Vive Syncа би требало бити познато свима који су раније користили VR апликације. Прво је потребно направити Vive Sync аватар почевши од селфи фотографије, а потом слиједе додатна подешавања која се односе на фризуру, изглед лица, тип тијела, одјећу и слично. У будућности ће бити доступне нове опције.

Аватар у коначници изгледа прилично живо, а VR уређај који корисник носи прати покрете тијела, уста и очију те због тога аватар опонаша стварне покрете корисника. Корисницима с Vive Про Eye headsetом ће бити праћени покрети очију, што ће се преносити и на аватар.

Виртуелни састанци на Vive Sync платформи су интегрисани с другим пословним алатима као што је OneDrive, што значи да корисник може објављивати PDF фајлове, клипове и 3D моделе у виртуелном окружењу.

Платформа засад подржава до 30 учесника по састанку, а сви морају носити Vive headseтове чија се цијена креће од 549 до 1.000 долара.

Планирано је да у будућности платформа не захтијева посједовање headсетова, да се састанци могу снимати те да постоји више контрола за домаћина, пише Маshable.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана