Гугл уводи потврду идентитета за Инкогнито мод у Хрому на Андроиду

ГС
Foto: b92.net

Гугл ради на експерименталној новој функцији која би могла драстично да побољша Инкогнито мод у Гугл Хром веб прегледачу, чинећи га још приватнијим.

То значи да ћете морати да потврдите свој идентитет помоћу скенирања лица или отиска прста прије него што приступите табовима прегледача који су тренутно отворени у анонимном режиму. За оне који не знају, Инкогнито моде не биљежи ваше Гугл претраге или историју интернета и обуставља све екстензије - чувајући приватност онога што посјећујете у прегледачу у односу на уобичајено коришћење Хрома.

И то би могло да се догоди у Хром верзији 94, чије је покретање тренутно заказано за 21. септембар 2021, преноси b92.net

Као што је приметио Гакс, поставка се појавила у Канари верзији Хрома, која се користи за бета тестирање надолазећих функција, а која закључава анонимне табове иза биометријских података на Андроид уређајима.

Ако таква алатка звучи познато, то је зато што Хроме за иОС може закључати анонимне картице иза биометријских алата који се налазе на Епл уређајима, попут Фејс ИД-а, а с обзиром да Андроид телефони долазе у много више варијанти од Ајфона, то је вјероватно један од разлога зашто је за уређаје које покреће Андроид потребно више времена да би добили сличну функцију.

Међутим, немају сви Андроид уређаји препознавање лица или скенирање отиска прста - или обоје. Због тога може постојати више различитих поставки за закључавање анонимних табова у Хрому за Андроид. За телефоне без аутентификације лица или отисака прстију, Гугл би умјесто тога могао да користи образац или код за откључавање Андроид телефона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана