Гугл шаље представника за Србију са деликатним задужењем

ГС
Гугл шаље представника за Србију са деликатним задужењем

Компанија Google (Гугл) одредила је свог представника у Србији који ће бити задужен за сва питања у вези са обрадом података о личности којима руководи, саопштила је данас институција Повјереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

У саопштењу се наводи да ће у складу са Законом о заштити података о личности, та институција или друга лица моћи да се обрате представнику компаније у циљу обезбјеђивања поштовања одредби тог закона.

То је учињено на иницијативу “SHARE фондације”, а Повјереник је компанију “Google” упознао са обавезом из члана 44. Закона о заштити података о личности да, као руковалац података о личности, одреде у писменом облику свог представника у Србији.

Након тога, 21. маја, “Google” је одредио свог представника и то канцеларију “БДК адвокати”, на адреси Булевар краља Александра 28, Београд.

“Повереник на овом месту изражава захвалност компанији 'Google', као једној од највећих компанија на свету, с обзиром да је показала свест о обавези поштовања владавине права и приватности својих корисника у Србији и дала пример свим другим страним компанијама које ову обавезу нису извршиле”, наглашава се у саопштењу.

(Б92)
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана