“Гугл” комерцијализовао алат са вјештачком интелигенцијом

Srna
Foto: Arhiva

САН ФРАНЦИСКО- "Гугл" је данас понудио алате са вјештачком интелигенцијом /АИ/ на располагање пословним клијентима по мјесечној цијени од 30 долара по кориснику јер компанија у власништву "Алфабета" жели да уновчи раст популарности ове технологије у 2023. години.

Цијена је иста као за конкурентски "Мајкрософтов" канцеларијски софтверски пакет са вјештачком интелигенцијом "копајлот".

"Гугл" је ове године повећао улагања у генеративну вјештачку интелигенцију да би сустигао конкуренте након што је покретање "чет џи-пија" уз подршку "Мајкрософта" прошле године изазвало огромно интересовање у свијету технологије.

Нови алат објављен је данас на конференцији "Гугл некст" у Сан Франциску, гдје је компанија представила нову верзију прилагођених АИ чипова и алат за стављање "воденог жига" и идентификацију слика које генерише вјештачка интелигенција.

Нови алати које је представио "Гугл" помоћи ће клијентима у њиховом радном простору и свим апликацијама ове компаније, укључујући писање докумената, састављање електронске поште и генерисање визеулних приказа за слајдове.

"Објавили смо овај додатак као одговор на снажну потражњу од стране купаца и наставићемо да се побољшавамо и ширимо", саопштио је "Гугл" и додао да је алате тестирало више од милион корисника. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана