"Гугл" без политичких реклама до 21. јануара

Срна
Foto: Илустрација

ВАШИНГТОН - Интернет компанија " Гоогл", која је у власништву америчке корпорације "Алфабет", привремено ће прекинути све политичке рекламе до 21. јануара, након напада на зграду Конгреса САД у Вашингтону, наводи се у електронској поруци оглашивачима у коју је Ројтерс имао увид.

У поруци се наводи да је одлука донесена након догађаја без преседана који су се догодили прошле седмице, пред инаугурацију изабраног предсједника САД Џозефа Бајдена планирану за 20. јануар.

"Гоогл" је саопштио да ће привремено блокирати и све рекламе које се односе на опозив одлазећег предсједника САД Доналда Трампа, инаугурацију или протесте код Капитола.

Одлука ће ступити на снагу сутра, а неће бити изузета ниједна новинска организација нити агенције за продају које емитују рекламе.

"Гоогл" је 10. децембра укинуо привремену забрану реклама повезаних са предсједничким изборима у САД, која је уведена након што су затворена гласачка мјеста у Америци. Циљ забране био је да се ограниче дезинформације и друге врсте злоупотребе једне од најпознатијих платформи на интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана