Google више неће бити аутоматски претраживач: Android добија више опција

Agencije
Google више неће бити аутоматски претраживач: Android добија више опција

Google више неће бити аутоматски подешен претраживач на телефонима са Android оперативним системом, а најавили су који ће алтернативни претраживачи бити понуђени новим Android корисницима у Европској унији.

Након новчане казне коју је Google добио од Европске комисије 2018. године, чини се да су научили лекцију.

Због тога су одлучили да понуде алтернативе, тако да Android корисници бирају претраживач по свом избору. То ће бити могуће кроз нови екран за одабир на свим Android телефонима који су први пут конфигурисани.

Постојаће три алтернативе, у зависности од земље у којој корисник живи.Google је креирао посебан аукцијски систем да одабере опције које ће бити понуђене уз његов претраживач.

У поступку аукције постојала је минимална почетна цијена у свакој земљи. Велики победник био је претраживач DuckDuckGo, који ће бити понуђен у свим земљама ЕУ.

DuckDuckGo не тражи личне податке корисника и не користи их за претрагу, па се сматра да му је то предност у односу на Google.

Међутим, недостају му неке опције на које су корисници Google претраживача већ навикли, па ће ипак бити потребно неко време како би му се нови корисници прилагодили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана