Google спрема нову алатку за заштиту приватности корисника

B92
Foto: Arhiva

Google уводи нови начин за уклањање резултата претраге који садрже личне податке.

Чак и они који највише воде рачуна о приватности често су приморани да подијеле на интернету своје личне податке, а чим подијелите своје податке суочавате се са ризиком да изгубите контролу над тим информацијама.

Свако ко је жели да некога потражи на интернету вјероватно почиње одмах са Google где ће пронаћи све што је претраживач успио да индексира. За оне којима се не допада то што људи помоћу Google претраге могу открити детаље попут њиховог датума рођења, сексуалне оријентације или адресе, добра вијест је да Google сада уводи нови начин за уклањање резултата претраге који садрже личне податке.

Иако Google и сада има образац захтјева за уклањање идентификујућих информација или "доксинг садржаја" из резултата претраге, то је само један од многобројних докумената подршке, због чега га је прилично тешко пронаћи. Током И/О 2022 раније ове године, Google је изразио жељу да алатку учини доступнијом путем својих апликација, а сада неки корисници изгледа коначно виде нову опцију у бета верзији за Google апликацију на Андроиду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана