Google омогућава континуирано скроловање у резултатима претраге

GS
Foto: Ilustracija

Google је у октобру прошле године покренуо континуирани скрол на мобилним уређајима, а сада је кренуо са активацијом те опције у резултатима претраге и на десктоп и лаптоп рачунарима.

Континуирани скрол је врло сличан бесконачном скролу, уз једну малу разлику - скроловање не иде у недоглед, већ се завршава након приказа неколико страница.

Компанија сматра да ће на овај начин омогућити корисницима да пронађу садржај са мање кликова. Када у резултатима претраге корисници крену да гледају резултате, обично се зауставе након двије или три странице са резултатима.

Континуирани скрол ће омогућити да се на једној страници види до шест досадашњих страница резултата, прије него што се понуди опција "Више резултата", за оне који пожеле да претражују и даље.

Ова измјена ће омогућити многим сајтовима да постану видљивији, јер ће се наћи на "првој страни" претраге. Такође, вјероватно ће доћи и до промјене у начину оптимизације страница, јер ће сада постати битније да странице буду при врху листе резултата, пошто ће много више резултата бити на првој страни.

Континуирани скрол је већ постао доступан у појединим регионима САД-а. Када се процес заврши у тој држави, вјероватно ће на ред доћи и други региони, преноси "PC Press".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана