Google изненадио: Најављен Pixel 7 Pro, позната цијена за Pixel 6а

ГС
Google изненадио: Најављен Pixel 7 Pro, позната цијена за Pixel 6а

Google је потврдио информације о свом новом телефону, а у питању је Pixel 6а. Поред тога, компанија је објавила неке детаље о Pixel 7 линији.

Pixel 6а ће имати почетну цијену од 449 долара, а покретаће га исти Тензор процесор прве генерације, који користе и Pixel 6 и Pixel 6 Pro модели.

Компанија је открила да ће Pixel 6а користити 6,1-инчни ОЛЕД дисплеј (1080p, 60Hz). Ту је и даље 5Г подршка, Титан М2 сигурносни чип, сензор отиска прста испод екрана и друго.

Google овај уређај назива "паметним, моћним телефоном који испоручује корисно и лично Pixel искуство по одличној цијени". За фотографије, телефон користи 12МП главну камеру са оптичком стабилизацијом слике, 12МП ултрашироку камеру, као и 8МП селфи камеру.

Pixel 6а ће бити доступан у верији са 6ГБ RAM-а и 128 GB складишног простора. Телефон стиже са 4400мАх батеријом, што је мање од капацитета који има Pixel 6, али Google и даље обећава целодневно трајање батерије.

Google Pixel 6а ће бити доступан у претпродаји од 21. јула 2022. године.

Поред најновијег модела из Pixel 6 линије, Google је изненађујуће наговјестио и моделе из наредне генерације: Pixel 7 и Pixel 7 Pro. Google код ових телефона задржава познати дизајнерски језик, са хоризонталном траком на полеђини, али ће нови модели бити креирани од алуминијума.

Компанија није објавила превише детаља о Pixel 7 серији, али је поменуо да ће користити Тензор чип наредне генерације и да ће имати различите опције боја - Obsidian и Snow за оба модела, као и Lemongrass за Pixel 7 и Hazel за Pixel 7 Pro.

Није поменут датум објаве Pixel 7 серије, али с обзиром на то да ће бити објављен са Андроид 13 софтвером, највероватније се очекује представљање током октобра.

Најављен је и Pixel Watch паметни сат, који такође стиже током јесени. Носиви уређај ће имати дизајн готово без оквира, са тактилном круницом. Користиће Wear ОС 3 платформу и имаће дубљу интеграцију са Фитбит софтвером за праћење параметара здравља и фитнеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана