Google драматично правило важи од данас; “Упозорени сте”

Г.С.
Google драматично правило важи од данас; “Упозорени сте”

Корисници Gmail-а, Photos-а и Drive-а мјесецима су упозоравани на драматичне промјене својих налога, али нова правила коначно ступају на снагу од 1. јуна.

У поруци послатој корисницима, Google је саопштио: “Пишемо вам како бисмо вас обавијестили да смо недавно најавили нове смјернице за складиштење Google налога који користе Gmail, Google диск (укључујући Google документе, табеле, презентације, цртеже, обрасце). ) и / или Google слике које нас усклађују са индустријским праксама. Сав ваш садржај може бити уклоњен.”

Сада, прије него што почнете да лудите около у паници, све док редовно користите свој налог, ове нове промјене неће утицати на вас. Google уводи те смјернице у покушају да своје сервере ослободи рачуна и датотека који мирују неколико година.

“Ако сте неактивни двије године (24 мјесеца) у Gmail-у, на Disc-у или у Фотографијама, можемо избрисати садржај у производима у којима сте неактивни. Ако премашите ограничење складишног простора за двије године, можда ћемо избришите свој садржај на Gmail-у, Disc-у и Фотографијама”, рекла је компанија.

Друга ствар коју треба примјетити је да нова правила ступају на снагу 1. јуна 2021. што значи да се ништа неће брисати најмање до 1. јуна 2023. Ако већ дуго нисте додирнули своје Фотографије за Gmail, Google ће вас обавијестити о броју пута прије него што притиснете дугме за брисање, тако да корисници не би требало да изгубе ниједан садржај а да претходно нису чули за то.

Поред тога што Google сада може да уклања садржај, постоји још једна велика промјена која ступа на снагу. До сада су корисници Google фотографија могли да отпремају неограничен број фотографија у облак, а да за привилегију не морају да плате ни цента.

Међутим, то се све мења. На несрећу, од 1. јуна 2021. године, све фотографије - без обзира на квалитет који преносите - сада ће појести тих 15 GB које долазе уз сваки налог. Када корисници достигну то ограничење, мораће да плате да би додали више простора за складиштење путем Google-ове услуге Оне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана