Google Chrome има нову верзију: Ево шта све добијате ако је инсталирате

ГС
Google Chrome има нову верзију: Ево шта све добијате ако је инсталирате

Доступна је нова верзија Google Chrome интернет прегледача.

Нова верзија укључује сва уобичајена побољшања стабилности и сигурности, као и неке занимљиве нове функције. Гоогле Цхроме верзија 81 доступна је на мацОС, Wиндоwс, ЦхромеОС, Линуx и Андроид оперативним системима.

Један од најзинимљивијих новитета је увођење Near Field Communications у Андроид верзију. Иако ће проћи мало времена док се из НФЦ не извуче максимум, у теорији ово би могло да значи коришћење НФЦ чипа на вашем телефону за добијање информација из разних уређаја.

Практично, ово значи да бисте могли да синхронизујете интернет сервисе (као, на пример, Деезер), са звучницима који имају НФЦ могућност и тако да слушате музику код куће.

Такође, нова верзија Google Chrome прегледача подржава и подршку за Augmented Reality (АR). Ово укључује, на пример, могућност визуелног представљања објеката из онлине продавнице у вашем дому помоћу камере на вашем телефону.

Постоји још неколико иновација вредних помена. Таква је, на пример, могућност да се види положај медија који се репродукује тамо где се налазе обавештења на Андроид 10 ОС. Са истог места можете и да мењате песме или видео-клипове, као и да их премотавате унапред или враћате уназад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана