“Google Assigmensts Tool” за препознавање плагијата

Агенције
“Google Assigmensts Tool” за препознавање плагијата

Наставници и професори имаће лакши посао приликом проналажења плагијата, али ће и ученици и студенти имати могућност да лакше препознају да ли су случајно копирали нечији рад. У томе ће им помоћи нови “Гуглов” Addigment алат, који представља унапријеђену верзију његовог CourseKit софтвера.

На свом основном нивоу овај софтвер омогућава наставницима да креирају задатке који ће бити послати ученицима и студентима. На примјер, ако ученици добију задатак да напишу есеј о некој теми, свако од њих моћи ће да покрене “оригиналити репорт” који ће показати да ли у документу има дијелова који су плагијати. Када врате готов задатак, исту провјеру могу да ураде и наставници, који ће бити у могућности да провјере да ли је дио рада копиран, као и одакле је копиран. Током провјере прате се све постојеће веб-странице, као и десетине милиона књига, преноси “PC Press”.

Идеја која стоји иза овог пројекта је да ученици можда могу да забораве да цитирају дијелове рада које преузимају од других, па ће их он упозорити прије него што свој рад пошаљу наставницима и професорима. Ученици могу три пута да изврше провјеру по једном документу. Након треће провјере ученици неће моћи више да едитују документ. Приликом оцјењивања наставници могу да остављају дигиталне коментаре, а омогућена је и двострана комуникација тим путем, јер и ученици могу да директно у коментарима одговоре на евентуална питања наставника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана