Gmail у новом руху стиже до свих корисника

ГС
Gmail у новом руху стиже до свих корисника

Као што је компанија Google обећала, нови изглед Gmail-а полако долази до свих корисника широм свијета.

Промјене у дизајну нису велике, а ријеч је више о освјежењу корисничког интерфејса. Секције Meet, Chat i Spaces су сада ближе и дио су укупног новог искуства, а укључују елементе из Googl-овог Material Design 3 дизајнерског језика.

Google се ту не зауставља па је најавио да ће нешто касније ове године корисници Gmail-а на таблет уређајима такођер уочити побољшања, бољу подршку емотикона и више функција пристпачности, као и друга побољшања.

Они који користе Gmail за посао можда су већ добили нови изглед, а Google је оставио могућност повратка на стари дизајн онима који баш и не воле промјене. Засад није познато колико дуго ће бити доступна ова опција.

Нови интерфејс помијера Секције Meet, Chat i Spaces дугмад на једну листу на врху лијеве бочне траке умјесто да приказује неколико конверзација из сваке секције на листи. Ипак, и даље им је лако приступити јер листа "искаче" када се преко ње пређе мишем.

Промјене су дио Google-овог новог приступа Њоркспаце пакету који би требао донијети јединствени стил и нове функције покретане AI технологијом попут побољшања претраге у Gmail-у, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана