Гејминг индустрија и у овој години доноси неколико најишчекиванијих видео-игара: Од акције до магије и митологије

Г.С.
Гејминг индустрија и у овој години доноси неколико најишчекиванијих видео-игара: Од акције до магије и митологије

Према мишљењу критичара и играча, прошла година била је солидна што се тиче објављених видео-игара, а с обзиром на појаву конзола “плејстејшн 5” и нове Икс бокс серије, као новитета за играње, ова година љубитељима гејминг свијета понудиће нове, напредније и квалитетније игре.

Почетком сваке године, у различитим областима, постоји обичај прављења различитих листи филмова, серија и видео-игара које би могле да обиљеже годину. На листама свјетских магазина нашло се неколико игара које су издвојили као најишчекиваније у 2021. години, иако за многе од њих датум изласка није одређен.

Једна од игара на листама је “Hitman 3”, која би требало свјетлост дана да угледа 20. јануара. Трећа мисија Агента 47 води у Њемачку, у предграђе Берлина, док ће епилог игре бити смјештен у Карпате. Обожаваоци ове игре могу да очекују побољшања што се визуелног идентитета игре тиче, највише мјеста одигравања, која ће бити вјеродостојније приказана.

“Деатхлооп” је још једна игра која се нашла на листама, а у питању је изузетно направљен свијет, чија прича је попраћена музиком шездесетих. Задатак игре је убити осам мета прије поноћи. Играч, који игра као лик Колт, бива прогањан од стране Јулијане, агента која је ту да га убије, што спречава његову мисију, те је тако ова видео-игра нека врста понављања истог сценарија.

“Halo Infinite” је стратешка игра која би, према мишљењу критичара, могла да буде круна читавог серијала. “Halo Infinite” је један од најскупљих и највећих “Мајкрософтових” пројеката, а творци игре најавили су значајна побољшања што се броја играча и визуелног идентитета игре тиче.

Игра је требало да буде представљена прошле године, али с обзиром на успорен рад због пандемије, биће објављена током ове године.

Међу највише очекиваним играма је и “Far Cry 6”, која ће, вјерују многи, имати предвидиву радњу, смјештену на острво Јара, али донијеће неке новитете и побољшања, у којима ће љубитељи ранијих издања сигурно уживати.

“God of War” је видео-игра која приказује савршено створен свијет митологије, са Тором, Одином и другим божанствима, а наставак серијала нуди причу о Кратосу и његовом сину Атреју. О игри није доступно много података, а сматра се да ће њен поднаслов бити “Rangrok”.

“Residnet Evil Village” је још једна игра на листи, а која је дио серијала “Residnet Evil ”, који је имао успоне и падове што се квалитета и актуелности тиче. Овај дио доноси назнаке повратка хероја Криса Редфилда, а требало би да има изглед сличан старијим верзијама.

“Psychonauts 2” је чудна игра, у којој играч игра као младић Раз, који има надљудске способности, који одлази у љетни камп са другом дјецом која имају сличне способности. Он се касније придружује групи агената са сличним способностима, гдје мора да се докаже као почетник.

“Hogwarts Legacy” је игра која инспирацију вуче из серијала о чаробњаку Харију Потеру из дјела Џ. К. Роулинг, али нема везе са његовим ликом. Прича прати младог чаробњака, који у 19. вијеку, живећи у селу Хогзмејд, повремено оде у забрањену шуму, гдје улази у различите борбе магијом, сусреће чаробњаке, смишља напитке и упознаје магична бића.

“Super Mario World: Bowser's Fury” биће једна од игара које ће бити представљене у наредном периоду, а за носталгичаре ће ово бити повратак у стари, али ипак обновљени свијет, побољшане текстуре и бољег изгледа.

Једна од игара за које се очекује да би могле да буду објављене ове године је и “The Legend od Zelda: Breath of the Wild 2”, о којој нису доступне никакве информације, а чак није потврђено да ће носити баш овај назив.

Међу осталим играма које су најављене, а о којима не постоји много информација су и “Five Nights at Freddy'a: Security Breach”, “Cyber Shadow” и “Gran Turismo 7”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана