Gaming Nights у Музеју савремене умјетности Републике Српске: Три дана посвећена видео-играма

Глас Српске
Gaming Nights у Музеју савремене умјетности Републике Српске: Три дана посвећена видео-играма

Музеј савремене умјетности Републике Српске ће од сутра до петка бити домаћин јединственог догађаја “Gaming Nights” који ће бити организован за све љубитеље видео-игара.

- Три дана, у термину од 18 до 22 часа Музеј ће постати мјесто сусрета млађих и старијих генерација, офлајн и онлајн свијета и кроз креативне и едукативне активности, додатно учврстити везу између умјетности и гејминга у оквиру пратећег програма изложбе “Игре и политика” која је резултат сарадње Гете института и Центра за умјетност и медије ЗКМ - навели су из МСУРС.

Први догађај “Јам Ит” ће бити одржан сутра и резервисан за једну од најпопуларнијих игара данашњице “Fortinite”.

Други догађај ће бити одржан у четвртак, под називом “Test IT”.

- “Куво ТВ” ће представити своју тренутну топ листу од 10 видео-игара и посјетиоцима дати прилику да испробају и заиграју по пет игара које на иновативан начин актуелизују важна друштвено-политичка питања или се одликују изузетним артистичким концептом, естетиком и дизајном, чиме ћемо додатно проширити основне теме изложбе - додали су из МСУРС.

Трећи догађај “Share IT” ће бити одржан у петак, а тада ће бити представљена једна од најраспрострањенијих и најуспјешнијих видео-игара икада, популарни “Minecraft”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана