Facebook увео опцију плаћених oneline догађаја, улазница ће се куповати

Г.С.
Facebook увео опцију плаћених oneline догађаја, улазница ће се куповати

Најмногољуднија друштвена мрежа прилагодила се условима социјалног дистанцирања и увела могућност организације догађаја за који се могу купити улазнице, уколико желите да им oneline присуствујете.

Компаније, едукатори, издавачи и други креатори садржаја и догађаја на друштвеној мрежи Facebook моћи ће да продају улазнице за дешавања, која су креирали.

Како су саопштили из компаније Facebook, организатори догађаја ће моћи да поставе цијену улазница, промовишу догађај, преузму приходе и да, коначно, у складу са најавом одрже догађај.

За почетак Facebook неће наплаћивати провизију компанијама од продатих улазница

Ова нова опција је за сада доступна у тек 20 држава, од чега је чак њих 13 у Европи.

Како би се омогућило креирање и одржавање наплатног догађаја, заинтересована организација мора унијети  број банковног рачуна и добити одобрење од компаније Facebook.

Facebook још барем сљедеће године неће узимати проценат од прихода, већ ће дио прихода који долази преко Андроид оперативног система или vеб-а бити умањен само за трансакцијске трошкове. Нажалост, у случају корисника који oneline садржај гледају на iOS уређајима, 30 одсто прихода узимаће Apple, који је одбио Facebook предлоге за смањење App Store  провизије или могућност коришћења Facebook Paya како би се у вријеме Kовид-19 кризе олакшало пословање компанијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана