Facebook објаснио који је био узрок највећег прекида до сад

Агенције
Facebook објаснио који је био узрок највећег прекида до сад

Компанија Facebook окривила је “промjену конфигурације сервера” за највећи пад те друштвене мреже у историји, када су њене апликације престале да раде у неким деловима свијета.

Нестанак услуге трајао је најмање 12 сати у сриједу (13. март) на више подручја широм свијета, а највећи удар био је у Сјеверној Америци и Европи, према подацима интернет странице за праћење рада страница downdetector.com.

Послије објаве у сриједу да постоје проблеми, Facebook ништа није коментарисао готово 24 сата прије него што су објавили објашњење и извињење у четвртак на Твитеру.

“Јуче, као резултат нове конфигурације сервера, многи корисници су имали проблема с нашим апликацијама и услугама”, написао је Facebook на Твитеру.

“Ријешили смо проблем и наши системи се опорављају. Јако нам је жао због проблема и захвални смо на вашем стрпљењу”, пише у објави.

Нестанак је, вјерује се, био највећи у Facebookовој историји. Та друштвена мрежа сада броји око 2,7 милијарде корисника само, уз још Инстаграм и апликације за поруке.

Као и код претходних нестанка, #FacebookDown је још једном постао врло популаран 'хасхтаг' на конкурентној мрежи Твитеру.

Bloomber News је објавио да Facebook разматра повраћај новца оглашивачима чије поруке нису могле да се пошаљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана