Ево како да поништите погрешно послату поруку на Инстаграму

Б92
Foto: Илустрација

Популарни сервис има опцију која вам помаже да брзо обришете поруку коју сте погрешно послали.

Свима нам се то догодило бар једном. Дописујете се с неком особом путем чета и одједном схватите да сте послали поруку коју нисте желели или да вам је у међувремену искочио други чет па сте једноставно послали поруку погрешној особи.

Уколико вам се то догодило на Инстаграму, нема проблема. Постоји опција којом можете поништити слање неке поруке.

Довољно је да у Инстаграм апликацији на свом паметном телефону, прстом притиснете на поруку коју желите да обришете и сачекате да искочи мени који ће вам понудити опције - копирање, лајковање или поништавање слања поруке.

Упозориће вас да ће порука бити уклоњена за све особе у разговору, али и да је поруку особа која је прима можда већ видјела. Ако сте сигурни да ипак желите да обришете поруку, одаберите "Унсенд" и то је то. Инстаграм ће вас обавјестити да је порука поништена.

Треба имати на уму да, чак и ако поништите поруке, оне ће бити укључене у преписку у случају да ваш разговор неко пријави Инстаграму због кршења правила понашања.

 

Ова опција поништавања слања заправо је намијењена корисницима који грешком пошаљу нешто (нпр. погрешан линк, фотографију или нешто треће), не и онима који би да вријеђају или омаловажавају некога у порукама и онда "уклоне доказе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана