Ево како ће изгледати iOS 16

Indeks
Foto: ilustracija

Apple је раније на својој конференцији за програмере 2022. представио iOS 16, сљедећу велику верзију софтвера за iPhone, а сад су откривени и детаљи софтвера најављеног за јесен.

Нова велика надоградња софтвера за iPhone увешће побољшања усмјерена на олакшавање комуникације, персонализације и приватности. То укључује низ значајних ажурирања за закључани заслон вашег iPhonea, апликацију Поруке и Apple Новчаник.

Прво, у iOS-у 16 моћи ћете уређивати ​​послане поруке. Дакле, ако примијетите погрешку при писању након што сте послали поруку, моћи ћете је уредити након тога. У статусу испод поруке појавиће се напомена "уређено".

Друга новост, којој се многи итекако веселе, тицаће се могућности поништавања слања порука. Ако случајно пошаљете поруку коју сте одмах пожалили, моћи ћете је повући прије него је прималац прочита. Такође, поруке ће се моћи означити као непрочитане и након што сте је прочитали.

iOS 16 доноси и досад највеће ажурирање закључаног заслона. Моћи ћете уредити закључани наслов, мијењати филтер боја за позадинску фотографију те фонт на закључаном заслону. Моћи ће се и прилагодити фонтови за вријеме и датум те додати и wiggeti  као што су температура, календар... Постојaће и опција за додавање више верзија закључаног заслона, али и опција за мијењање насумичних фотографија на заслону.

Такође, обавијештења ће се одсад појављивати на дну заслона, умјесто на врху. Из Апплеа најављују да ће ријешити и проблем великог броја обавијештења које долазе једна за другом те да ће се обавијештења одсад приказивати у стварном времену како кориснику заслон не би био претрпан обавијештењима.

Новости стижу и у Apple Новчаник. Међу њима ће бити и опција Аpple Pay Later, услуга која омогућује да подијелите трошкове.

iOS 16 доноси новости и у фотографијама. Моћи ћете "издвојити" објект на фотографији и одвојити га од позадине.

"У суштини то је алат за додир и држање који уклања позадину фотографије", пише ЦНет и додаје да је ова опција "попут магије".

Бета верзија iOS 16 за развојне програмере је изашла, а јавна бета верзија долази у јулу. iOS16 ће бити лансиран ове јесени, вјероватно уз нови и iPhone 14 о којем се шушка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана