Еплов iPhone ће 2022. коначно добити перископску телефото камеру

ГС
Еплов iPhone ће 2022. коначно добити перископску телефото камеру

Нареда генерација iPhoneа која стиже 2022. године имат ће перископску телефото камеру, показују нове истраживачке биљешке провјереног аналитичара TF Securities Минг-чи Куоа.

Куов извјештај којег су пренијели 9to5Mac, AppleInsider и MacRumors наводи да ће јужнокорејска компанија Семко наводно уградити нове моторе с аутоматским фокусом на нове моделе iPhoneа, преноси Верџ.

Перископске камере први су заправо почели откривати Кинези, и то компаније Oppo и Huawei које су представиле телефоне с опцијом зоома од 5x. Самсунг се ове године придружио кинеским техно гигантима с моделом Galaxy S20 Ultra.

Основни модел iPhone 12 могао би бити много скупљи него што купци очекују

У 2016. години Еплов iPhone 7 Плус био је први мобител који је искористио секундарни 2 x телеобјектив који је компанија такође користила за дубину портретних фотографија. Међутим, Епл од тада није отишао даље од 2x зума, док су конкурентске компаније то чиниле.

Уколико сада пређе на перископ, Епл ће вјероватно осигурати домет зоома од 5x или више. Иначе, Huaweijeв P40 Pro Plus са својим 10x перископским сочивима има највећи оптички домет међу свим доступним мобителима на тржишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана