”Епл” припрема ажурирање за спорни “ајфон 12”

Срна
”Епл” припрема ажурирање за спорни “ајфон 12”

ПАРИЗ - Француски министар за дигитална питања Жан Ноел Баро рекао је да га је америчка компанија “Епл” обавијестила да ће у наредним данима спровести ажурирање свог модела “ајфон 12” ради исправке проблема са радијацијом, због чега је почетком седмице обустављена продаја у Француској.

Према његовим ријечима, Регулаторна агенција “АНФР” припрема се да убрзано тестира наведено ажурирање, којим би спорни модел био у складу са европским стандардима који се примјењују у Француској, чиме би била настављена продаја “ајфона 12”.

Француска је почетком седмице наредила прекид продаје јер је ниво електромагнетног зрачења тог уређаја изнад стандарда ЕУ.

“Епл” је потом саопштио да је “ајфон 12”, чија је продаја кренула 2020. године, добио сертификате неколико међународних организација.

Компанија је реаговала након притужби због кршења глобалних радијацијских стандарда и тврди да је предала неколико резултата из својих и лабораторија трећих страна којима се доказује да је телефон у складу са правилима француске агенције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана