Друштвена мрежа ТикТок престигла Facebook и Инстаграм

Агенције
Друштвена мрежа ТикТок престигла Facebook и Инстаграм

​Кинеска апликација ТикТок, која омогућује снимање кратких видео клипова, престигла је Facebook и Инстаграм и постала трећа апликација по броју преузимања у свијету.

ТикТок је у првом кварталу 2019. преузело 188 милиона нових корисника, па се на листи најпопуларнијих апликација нашао одмах иза Messenger-а и WhatsApp-а, наводи Стартит, позивајући се на Sensor Tower.

Како се наводи, апликација ТикТок кинеске компаније BydeDance једна је од најпопуларнијух друштвених мрежа међу основцима и средњшколцима широм свијета.

Подаци Sensor Tower-а показују да је ТикТок глобално инсталирало више од 1,1 милијарде корисника преко App Store-а и Google Play-а и тиме зарадио око 80 милиона долара од куповине. На првом мјесту је по броју корисника на Аpp Store-у, а трећа међу корисницима који апликације преузимају преко Google Play-а.

ТикТок омогућава корисницима да објављују видео клипове од 15 секунди, као и да споје више њих у једну цјелину до једног минута. Уз помоћ различитих филтера и других функција које ова апликација посједује, корисници су у могућности да направе своје мини видео спотове.

Ова платформа је популарност стекла за кратко вријеме, а водећа је не само у Азији, већ и Сједњеним Америчким Државама, а полако се шири и на Европу, па се тако у Њемачкој на мјесечном нивоу прегледа више од шест милијарди клипова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана