Да ли је довољно вратити телефон на фабричка подешавања прије него што га продате или поклоните?

Агенције
Да ли је довољно вратити телефон на фабричка подешавања прије него што га продате или поклоните?

Скривена опција под именом Factory Reset Protection (RFP) појавила се са Андроидом 5.0, као додатна заштита у случају да се неко домогне вашег уређаја и одлучи да га прода.

Ако неко покуша да ресетује ваш паметни телефон на фабричка подешавања, он ће га при поновној инсталацији софтвера питати за шифру посљедњег активног Google профила. Без тих детаља, телефон ће остати закључан.

А ако, којим случајем, на фабричка подешавања ресетујете телефон који желите да продате и нисте искључили FRP, купац неће моћи да га користи уколико не унесе вашу лозинку. Прво што ћете због тога хтjети да урадите је да искључите ову опцију.

Ако имате Samsung Galaxy идите у Settings > Lock screen > Screen lock type и бирајте опцију None. На Huaweiју идите у Settings > Securuty & privacy > Screen lock & passwords > Disable lock screen password.

Слиједећи корак је брисање Google профила са вашег уређаја.

Ако имате Samsung Galaxy, идите у Settings > Accounts and backup > Accounts те тамо бирајте Google и онда уклоните профил притиском на Remove account. Ако користите Huawei, идите у Settings > Users & accoints > Google и притисните Remove на дну екрана. Ако на телефону имате више Google профила, их све обришите.

На крају, ако сте власник Samsungа Galaxy, савjет је да обришете и Samsung профил одласком у Settings > Biometrics and security > Find My Mobile. Упишите своју лозинку, одаберите свој профил, па изаберите Мore > Remove account.

Када сте са телефона уклонили све профиле и искључили заштитну опцију, слободно наставите са ресетовањем уређаја на фабричка подешавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана