Чувени Speedtest добија нову опцију - знаћете боље шта ваш уређај може, а шта не

Г.С.
Чувени Speedtest добија нову опцију - знаћете боље шта ваш уређај може, а шта не

Компанија која је направила популарни Speedtest, Оокла, у најновијем блогу је објавила да уводи занимљиву нову функцију за iOS уређаје.

Апликација ће, након ажурирања, моћи да предвиди максималну резолуцију видео-снимка, као и вријеме учитавања и “баферинга” на вашој мрежи. Тестирање је бесплатно, а ускоро би требало да стигне и на остале платформе.

Како објашњавају, за квалитет видео-снимка потребан је посебан тест јер интернет провајдери управо видео-снимак третирају различито у односу на остале начине трошења података.

Ово значи да ваша мрежа има бржи пренос за видео-снимке, него, на пример, за текст и фотографије.

Како тестирати брзину видео преноса?

Тестирање видео преноса уз помоћ Speedtestа врло је једноставно. Након што отворите апликацију, одаберите опцију “Видео” и онда жути тастер. Апликација ће измјерити могућности преноса за различите квалитете видео-снимка прије него што добијете резултате, преноси тПортал.

Видео-снимак до вас долази кроз адаптивне брзине преноса које прилагођавају квалитет слике стању ваше мреже. Такође, постоји шанса да ће вас овај тест обавијестити како ваша мрежа не може да подржи максималну резолуцију уређаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана