Број корисника ВацАпа расте упркос новим правилима

Тањуг
Број корисника ВацАпа расте упркос новим правилима

ЊУЈОРК - Апликација ВацАп није имала идеалан почетак 2021. године, али број корисника ипак расте.

На самом почетку године Фејсбукова апликација је наљутила стотине хиљада корисника нотификацијом о планираним промјенама правила коришћења. Незадовољство је расло, а реаговале су и неке славне личности па су почеле да се интересују за конкуренте попут Сигнала и Телеграма. 

Чак је и влада у Индији изразила забринутост, а ВацАп је потом у неколико наврата разјаснио ситуацију и увјеравао кориснике, а такође је одгодио рок за примјену планираних измјена правила за три мјесеца. Сада је важећи рок веома близу, а то је 15. мај, преноси портал Кликс.ба.

Међутим, већина обавјештених корисника ВацАпа је већ прихватила апдејт, бар тако тврди портпарол ВацАпа за ТекКранч, али није познато колико је корисника добило обавјештење о планираном апдејту. 

Број корисника ВацАпа и даље расте, али прецизне бројке нису саопштене.

ВацАп је 31. марта имао 3,45 милијарди активних корисника месечно, а то је повећање у односу на 31. децембар 2020. када је имао 3,3 милијарде, као и на 30. септембар 2020. године када га је користила 3,21 милијарда корисника.

Корисници који не прихвате нова правила неће изгубити могућност приступа својим рачунима 15. маја, али ће у седмицама које слиједе изгубити неколико кључних функција.

Од 2016. године ВацАп према правилима коришћења има право да дијели информације о бројевима корисника и њиховом уређајима с Фејсбуком. Нова правила омогућавају ВацАпу и Фејсбуку да деле податке о плаћању и трансакцијама.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана