Брисел ће и даље користити Твитер

Srna
Foto: Unsplash

БРИСЕЛ - ЕУ ће наставити да користи "Твитер" упркос извјештајима да је руководство блока незадовољно регулативама које је увео нови власник компаније Илон Маск, саопштио је портпарол Европске комисије Ерик Мамер.

"Наставићемо да користимо `Твитер`. Европска комисија је и раније имала несугласице са компанијама за које је утврдила или сумњала да из неког разлога не поштују регулативе ЕУ, али је истовремно настављено пословање са њима", нагласио је Мамер.

Британски дневник "Фајненшел тајмс" писао је средином седмице да је ЕУ запријетила да ће забранити рад "Твитера" у Европи уколико Маск не буде поштовао регулативе европског блока.

Европски комесар за интерно тржиште Тијери Бретон затражио је од Маска да поштује регулативе, укључујући одбацивање "арбитражног" приступа поновног враћања забрањених профила, агресивни прогон "дезинформација" и сагласност са "обимном независном контролом" друштвене мреже до 2023. године.

Уколико "Твитер" не би пратио нови Закон ЕУ о дигиталним услугама, могао би се суочити са забраном рада у Европи или новчаном казном у од шест одсто од глобалног обрта. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана