Appleov iPhone SE 3 ће бити базиран на моделу XР

ГС
Foto: Илустрација

Сви знакови показују да ћемо сљедеће године видјети приступачнији модел смартпфона под називом iPhone SE 3, а сада је познато и на којем моделу ће бити базиран.

Кинески медији јављају да ће се сљедећи "јефтини" iPhone на тржишту појавити почетком 2022. године, да ће имати ЛЦД екран те да ће бити базиран на iPhoneu  XР. Уређај ће имати бочно постављени сензор за отисак прста, нешто што Аппле радио за своје претходне мобителе, да ће користити Биониц А15 процесор те да ће подржавати 5Г мрежу.

Модел iPhone XР се појавио 2018. године уз iPhone XС и iPhone XС Маx као приступачнија верзија тих уређаја, а Аппле је наставио тако у наредним годинама због популарности таквих модела.

Претходни SЕ модели су били базирани на старијим иПхонеима, а примјер је iPhone SE (2020) који је био заправо иПхоне 8, али с побољшаним хардвером. То што ће iPhone SE 3 бити базиран на старијем уређају уопће није изненађење, али с обзиром претходне гласине које су га повезивале с иПхонеом 8, позитивно је што неће бити тако, него је заправо ријеч о модернијем моделу XР.

Ако iPhone SЕ 3 буде имао сензор за отисак прста смјештен бочно, то би била значајна разлика у односу на дизајн iPhone XР. То је значајно јер је иПхоне СЕ (2020) био готово идентичан iPhone 8, тако да би Аппле могао креативније могао радити на дизајну надолазећег мобитела.

Поменути iPhone XР је изгледао прилично дорбро, тако да ће бити занимљиво видјети шта ће Аппле урадити. Могло би доћи до промјена зуба на екрану, побољшања квалитета екрана и слично.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана