Apple омогућио лакше откључавање iPhone-а док носите заштитну маску

ГС
Apple омогућио лакше откључавање iPhone-а док носите заштитну маску

У свом посљедњем ажурирању софтвера за iOS, Apple је представио лакши начин откључавања iPhone-а док носите заштину маску за лице. Иако су у многим дијеловима свијета ублажене мјере сузбијања коронавируса, нова Apple-ова могућност свакако ће бити од користи с обзиром да је ношење маске у многим земљама и даље обавезно.

Уколико сте раније користили Face ID  или систем откључавања уређаја уз препознавање лица, морали бисте приказати цијело лице. Ако бисте покушали откључати ваш уређај док носите маску, након неколико секунди чекања бисте морали уписати приступни код, односно користити алтернативни начин откључавања.

Уређај ће сада одмах препознати када носите маску и пружити вам могућност да унесете свој приступни код, пише ЦНН.

Уз нова софтверска ажурирања, Apple уводи и АПИ који подржава апликације државних служби за јавно здравство које обавјештавају кориснике уколико су дошли у контакт с особом која има Цовид-19. Ова могућност је дио партнерства с Гооглеом који намјерава помоћи властима да прате епидемиолошку ситуацију коронавируса уз помоћ Bluetooth технологије.

Apple и Google кроз стварање коронавирусног система намјеравају постићи свој дугорочни циљ, улазак дубље у здравствену индустрију. Из ових компаније извијестиле су јучер како су 22 америчке државе затражиле и добиле приступ АПИ-ју, а очекује се да ће их се доста више окренути овој апликацији у наредним седмицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана