Аpple iPhone 14 долази у септембру

ГС
Foto: Илустрација

О Аpple-овом надолазећем iPhone 14 се прича већ дуго, а то ће се наставити све до септембра када ће "угледати свјетло дана".

Међутим, неки детаљи о овом уређају су већ познати.
С обзиром на чињеницу да је ријеч о потпуно новом iPhone-у, фанови га нестрпљиво очекују, а и овог пута ће Аpple представити четири модела у серији, но ипак ће бити неких промијена. Умјесто iPhone 14 mini бисмо требали видјети iPhone 14 Маx, тако да би серију чинили iPhone 14, iPhonе 14 Маx, iPhone14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

Гласине најављују да iPhone 14 доноси неке радикалне промјене, а оне укључују екран без зуба, нови материјал кућишта и друго.

Азијски медији пишу да Аpplе не намјерава наставити с Мини моделом, док познати аналитичар Ming-Chi Kuo такође најављује iPhone 14 Маx умјесто најмањег модела. Овај модел ће имати већи екран баш као и iPhone 14 Pro Маx, али с нешто слабијим спецификацијама.

Очекује се 6,1-инчни екран за моделе iPhonе 14 и iPhone 14 Prо, док ће iPhonе 14 Pro Маx вјероватно имати 6,7-инчни екран. Четврти модел, који ће замијенити Мини, једини ће доживјети промјену, тако да ће умјесто 5,4-инчног посједовати 6,7-инчни екран, баш као и iPhonе 14 Pro Max.

Док је екран мање подложан промјенама овог пута, одређених промјена дизајна ће бити захваљујући уклањању зуба на екрану. Та промјена ће бити дио најмање два модела iPhonea 14, вјероватно два скупља, који ће добити рупичасте изрезе на екрану за селфие камере или комбинацију рупичастог изреза и изреза у облику пилуле. Без обзира на дизајн, сва четири модела ће добити OLED панеле. Ивице ће такође бити за 20 посто тање, што је још једна добра вијест за фанове.

Сваке године Аpple осмисли нове трикове да угодно изненади купце. Иако се не ради о великим побољшањима, промјене камере обично су довољне да придобију већину. Прошле године је iPhonе 13 имао Cinematic Mode, а ове године се такође очекују неке интересантне функције о којим засад нема детаља. Могуће је да Аppleе у своје скупље моделе планира уградити веће сензоре са стабилизацијом који ће омогућити боље ноћне фотографије и стабилнији видео.

Очекује се да ће iPhone 14 имати главну камеру од 48 МP, као и још два сензора од 12 МP, односно ултрашироку и telephotо камеру. Појавиле су се гласине да ће iPhone 14 Prо модели имати перископску камеру умјесто telephotо сензора, али од тога заправо нема ништа.

Аpplе је iPhone 13 представио с А15 Bionic процесором, а шпекулише се да ће његова побољшана верзија названа А16 Bionic у маркетиншке сврхе покретати нове моделе који ће имати боље перформансе.

RАМ ће такође бити повећан, тако да би најбољи модели требали добити 8 умјесто 6 GB RAM-а, а повећање се очекује и у случају "јефтинијих" модела из серије.

Иако се о томе причало, повратка Touch ID технологије неће бити. Ту технологију је раније замијенио Face ID осим у случају iPhone SE модела, пише Кlix.bа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана