Apple би могао повећати цијену новог iPhonea

ГС
Foto: Илустрација

Изгледа да су аналитичари задовољни досадашњом потражњом и углавном очекују да се она одржи релативно стабилном, али једно мишљење се издваја, а то је да би цијене iPhonea изван САД-а могле порасти.

Иако би се то могло догодити са читавим асортиманом Apple производа, вјероватно ће бити посебо проблематично за будућу iPhone 14 серију. Аpplе је објавио извјештај о рекордној заради за 2. тромјесечје, али је упозорио да ће приходи у текућем тромјесечју пасти за четири до осам милијарди долара због пет проблема.

Тим Кук, извршни директоркомпаније Аpplе, истакао је пет разлога због којих се очекује да ће приходи у трећем тромјесечју претрпјети велики ударац, а то су:

  • Недостаци компоненти
  • Карантин због ковид-19 у Кини
  • Слабости курса
  • Губитак руског тржишта
  • Инфлација смањује потрошачку моћ купаца

Аpple-oви аналитичари су генерално оптимистични, а једна од њих је Пајпер Сендлер која је рекла да тренутни проблеми утичу на пословне трендове, али да компанија иде у правом смјеру и да ови краткорочни проблеми неће битно утицати на укупну продају будућих Аpplе производа, па ни на продају будуће iPhonе 14 серије.

Ипак, један аналитичар има другачије мишљење, тј. он је упозорио да би цијене iPhonea могле порасти изван САД-а када iPhonе 14 линија буде лансирана на јесен. Крис Касо упозорио је да би проблем с курсом (долар–евро) могао бити дугорочан и да, иако би цијене Аpplе-ових производа могле расти изван граница САД-а, iPhone 14 серија би се могла наћи у највећем проблему управо због времена представљања.

Због свих тих наведених проблема, Аppleе не очекује остваривање рекордне зараде у јесењем тромјесечју, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана