Андроид 12 би требало да се појави почетком октобра само за Pixel телефоне

ГС
Foto: b92.net

Прошле недjеље Google је објавио пету (и посљедњу) бета верзију Андроида 12 за Pixel телефоне, а сада смо видjели доказе који указују на оквирни датум лансирања стабилног ажурирања Андроид 12.

Google је саопштио да би требало да очекујемо објаву најновије верзије Андроида за “само неколико недjеља”, али никада нису дали тачан датум.

Главни уредник IT магазина XDAdevelopers твитовао снимак екрана из интерног Google документа који детаљно описује када ће компанија престати да одобрава верзије софтвера засноване на Андроид 10, Андроид 11 и Андроид 12. У случају да не знате, Google мора да одобри свако издање софтвера за које произвођачи тврде да је прошло потребне тестове компатибилности за испоруку са Google апликацијама. Да би се осигурало да произвођачи не настављају само са издавањем уређаја са старијим верзијама Андроида, Google на крају престаје да одобрава верзије засноване на старијим верзијама Андроид ОС -а, преноси Б92 .

У подијељеном документу наводи се када ће се то догодити, а такође је наведено и када Google објављује изворни код за одређено издање Андроид-а. Према овом документу,Google ће за Андроид 12 објавити изворни код 4. октобра 2021.

Прошле године, Google је објавио изворни код Андроид 11 8. септембра 2020. године, убрзо након што је истог дана представио стабилно ажурирање за Pixel телефоне. Дакле, постоји велика шанса да ће стабилно ажурирање Андроида 12 изаћи за Pixel телефоне 4. октобра 2021. године, јер је то оквирни датум објављивања изворног кода за Андроид 12.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана