Американци највише вјерују Гуглу и Амазону, а коме најмање?

Танјуг
Foto: Илустрација

ЧИКАГО- Технолошке компаније у данашње вријеме тешко стичу повјерење корисника, али га изузетно лако губе, показују резултати анкете коју је спровела чикашка истраживачка платформа сеоКлерити (seoClarity).

У истраживању, у којем је 1.057 Американаца дало одговоре на питања којим технолошким компанијама вјерују највише а којима најмање, веома лоше је прошао Фејсбук али и мегапопуларна апликација ТикТок.

Конкретно, 42,6 одсто испитаника је изразило неповјерење у Фејсбук наспрам 37,8 посто који имају повјерење, а што се ТикТока тиче, у њега нема повјерење 43 одсто анкетираних, док 28,1 одсто има повјерење.

Између наведене двије компаније на дно се смјестио Хуавеј, у којег подједнак проценат испитаника има, односно нема поверење - 30,4 одсто, преноси портал ICTbusineš.

На самом врху је Гугл, с повјерењем 65,7 одсто учесника анкете, док тек 21,2 одсто има негативан став. На другом мјесту је Амазон, који се може похвалити тиме да јако мало испитаника гаји неповјерење према компанији, само 16,5 одсто, док јој повјерење поклања 65,1 одсто Американаца.

На трећем мјесту је Мајкрософт са 16,9 одсто неповерљивих и 63,9 одсто оних који имају повјерење, а слиједе Епл који ужива кредибилитет код 62,6 процената анкетираних, док му повјерење ускраћује само њих 18,6 одсто. Самсунг биљежи најмањи проценат неповјерења – тек 13 одсто, а повјерење у њега има 62,3 одсто испитаних.

Душтвена мрежа Твитер се такође нашла међу малобројнима на листи које биљеже веће повјерење (42,9%) него неповјерење клијената (31,8%).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана