Америчка фирма направила собни бицикл који служи као џојстик за видео игре

ГС
Америчка фирма направила собни бицикл који служи као џојстик за видео игре

Калифорнијска компанија Експресо Фитнес у својој понуди има собни бицикл Капти, који омогућава да током вожње на екрану испред себе играте игру, на тај начин чинећи вам вожњу у затвореном простору забавнијом.

Бицикл Капти има оквир од челика и елоксираног алуминија, тежи 79 кг и може подржати возаче тежине до 159 кг. У претпродаји ће бити доступан у децембру по цени од 2.495 долара.

На тржишту већ имате више таквих собних бицикала, но Експресо Фитнес је у свој додао и велику библиотеку видео игара које се темеље на вашем педалирању и видео школи бициклизма, која је синхронизована с вожњом.

Када се Капти налази у интерактивном моду, скретање волана ће резултирати скретањем у виртуалном околишу, а брзина вашег педалирања рефлектује се на вожњу вашег аватара, односно лика с којим управљате у игри. 

Поред тога, када се будете у игри пењали на брдо или спуштали низ њега, отпор у педалама прилагодиће се тим условима, а све то ће утицати и на брзине, што значи да ћете са мануелним промјенама брзина моћи да олакшате успоне, или повећати отпор замајца, како бисте возили брже на виртуалним равним дионицама стаза или путу.

Што се тиче уграђених игара које користе Капти као контролер за управљање у игри, за њих кажу да садрже графику на нивоу 3Д игара, које су израђене помоћу Анри Енџина Епик Гејмса.

Није нам познато има ли у понуди игара у којима би требало нешто (некога) прегазити или хорор сурвајвал наслова у којима се очекује да побјегнете од гладних зомбија.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана