Ако избришете једну апликацију батерија ће вам трајати дупло дуже

alo.rs
Ако избришете једну апликацију батерија ће вам трајати дупло дуже

Да ли знате која апликација је у питању? Погледајте и провjерите да ли сте били у праву.

Једна од најчешће коришћених апликација троши највише батерије на мобилном телефону. Сви је имамо и свакодневно употребљавамо, а нисмо ни свесни штетних посљедица.

Економиста индустрије мобилне телефоније Џон Коцијер, избацио је извјештај, који преноси "highsnobiety"у којем открива да брисањем само једне апликације, можете дуплирати животни вијек батерије.

Ово „откриће" је направио користећи Apple Ајфон 7, за који се предпостављало да ће имати довољно јаку батерију да издржи цио дан. Али, на његову жалост, ускоро је открио да је Фејсбук, од свих апликација, заправо одговоран за пражњење већег дијела батерије.

Сада, пошто свако користи свој телефон другачије, процијенти искоришћености батерије на његовом телефону нам и нису толико битни, мада је довољно рећи да све остале апликације заједно, троше свега неколико процената више од од те једне апликације.

Оно што се може закључити без сумње је, да Фејсбук заиста јако пуно троши батерију и није оптимизован у том смислу, што је зачуђујуће, имајући у виду да је најкоришћенији.

Надамо се да ће Закерберг поправити овај проблем ускоро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана