5Г мрежа већ ове године премашује пола милијарде корисника

ГС
 5Г мрежа већ ове године премашује пола милијарде корисника

Шведска компанија Ериксон изнијела је своје прогнозе у вези са бројем корисника 5Г мреже и истакла да би до краја ове године тај број могао да достигне 580 милиона корисника, што је велики раст гледајући на прошлу годину када их је забиљежено нешто више од 220 милиона.

До 2026. године Ериксон предвиђа 3,6 милијарди корисника ове услуге.

Лидер по броју корисника је очекивано Сјевероисточна Азија, укључујући и Кину, а у посљедње вријеме им се знатно приближила и Сјеверна Америка. Прогнозе Ериксона наводе да би до 2026. године Сјеверна Америка требало да има највећи број корисника на глобалном нивоу, односно да би чак 84 одсто њих требало да пређе на ову услугу, јавља Ројтерс.

У земљама Залива се очекује да око 73 одсто корисника пређе на ову услугу до 2026. године, док се у Западној Европи предвиђа да ће око 69 одсто њих кренути са коришћењем ове услуге, наводи се у Ериксоновом извјештају.

Водећи човјек за мреже из ове компаније Фредерик Јејдлинг је за Ројтерс истакао да је рана доступност 5Г мрежа омогућила Кини лакше пласирање и имплементацију у односу на друге дијелове свијета прошле и ове године, али је додао да их остатак свијета сада стиже, преноси Телеграф.

На крају 2020. године забиљежено је 6 милијарди корисника паметних телефона, а Ериксон предвиђа да ће се број корисника подићи на 7,7 милијарди до 2026. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана