Вирџин Галактик продаје карте за пут у свемир

Танјуг
Foto: принтскрин

ЛОНДОН- Компанија Вирџин Галактик, у власништву британског милијардера Ричарда Брансона, саопштила је данас да 16. фебруара поново покреће продају карата за ширу јавност за предстојећа путовања у свемир, што је подстакло раст њених акција за више од 10 посто на трговању прије отварања Вол Стрита.

Цијена једне карте је 450.000 долара, и укључује полагање депозита од 150.000 долара, преноси Ројтерс.

"Планирамо да имамо првих 1.000 купаца кад почнемо с пружањем услуге комерцијалних летова касније ове године“, навео је главни извршни директор Вирџин Галактика, Мајкл Колглејзер, у саопштењу.

Акције Вирџин Галактика су се од октобра прошле године стропоштале за 66 посто, пошто је компанија одложила своју услугу комерцијалних путовања у свемир за четврти квартал 2022.

Резервације за летове у свемир укључују приступање заједници Будући аустронаути, која ће члановима омогућити приступ догађајима, путовањима и припремним активностима за лет у свемир прије њиховог путовања.

Неколико компанија, укључујући СпејсЕкс Илона Маска и Блу Ориџин Џефа Безоса, раде на томе да космички туризам постане стварност, а неке од њих су већ на летачким мисијама имале обичне грађане, додаје британска агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана