ТикТок креатори имају нове опције да више зарађују

B92
Foto: Pixabay

ТикТок је омогућио нове начине да креатори на овој мрежи зарађују од објаве свог садржаја.

Иако је видео платформа кратког формата већ омогућавала креаторима да прихватају виртуелне поклоне од обожавалаца током ТикТок Лајв видео снимака, додатак нових функција ће омогућити креаторима да прихвате плаћања и поклоне и када не стримују уживо. То ће бити могуће преко Типс и Видео Гифтс опција.

Ове функције стижу заједно са новим "Креатор Некст" порталом, који на једном мјесту организује све могућности монетизовања ТикТок садржаја.

Сада ће ТикТок креатори, са најмање 10.000 пратилаца, моћи да се пријаве за ТикТок Креатор Маркетплејс како би сарађивали са брендовима у различитим пословним подухватима.

У међувремену, функције Типс и Видео Гифтс ће омогућити креаторима да зараде новац од својих видео снимака, док ће фановима понудити начин да покажу своју подршку омиљеним креаторима.

Поменуте функције стављају ТикТок у директнију конкуренцију са другим платформама, као што су Инстаграм или Јутјуб, гдје креатори имају различите начине да остваре приход од свог садржаја.

Нове ТикТок функције монетизације доступније креаторима у САД, Великој Британији, Њемачкој, Француској, Италији и Шпанији (Канада и Аустралија ће добити приступ у наредним месецима).

ТикТок тврди да ће креатори добити 100% од бакшиша које им преко нових функција дају корисници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана