Руски дрон камиказа у завршној фази тестирања VIDEO

Г.С.
Руски дрон камиказа у завршној фази тестирања VIDEO

Москва - Руска државна компанија Калашњиков открила је да ће њена беспилотна летјелица КЏБ завршити тестирање ове године.

KYB је развио ЗАЛА аеро (дио Калашњиков групе). У питању је камиказа дрон са пропелером који је завршио прелиминарне тестове, а развија се и верзија за извоз – KYB-Е, пише Дифенс пост.

Беспилотна летјелица је предвиђена да се провуче непримјећена кроз обрану непријатеља и обруши на одабрану мета са три килограма експлозивног пуњења на себи.

Бешумно и прецизно

Координате мете могу се у систем уносити мануелно или дрон проналази мету на основу снимка, објашњавају из компаније Ростек. Извршни директор Ростека Сергеј Шемезов је, говорећи на Међународној изложбиборбених средстава IDEX у Абу Дабију, рекао да наведени дрон „има систем високе прецизности, способан да погађа удаљене и скривене мете”.

Летјелица је дуга 1,2 метра и максимална брзина јој је 130 километара на сат, а може остати у ваздуху до пола сата.

За овај дрон представници компаније тврде да је „бешуман” и да се њиме лако управља, а такође се наводи да већ постоји интересовање из иностранства.

„Постоји интересовање за овај производ из земаља Блиског истока, али прије него што се појави извозна верзија КЏБ-а прерано је да се говори о томе”, саопштио је Калашњиков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана