Ријешена мистерија чудовишта из Лох Неса?

Агенције
Ријешена мистерија чудовишта из Лох Неса?

Деценијама траје дебата да ли чувено чудовиште из Лох Неса заиста постоји, а најновије откриће коначно би могло да стави тачку на ту расправу. Наиме, туристички водић Рики Д. Филипс, који је једног поподнева одмарао уз обалу овог језера чуо је неки чудан звук, а када је сиво биће промолило главу, извадио је свој мобилни телефон и усликао чувено чудовиште.

У трену је само видио како је неко створење промолило главу из воде.

Имало је, како је објаснио за The Sun, главу "величине рагби лопте".

Филипс (39), који је написао књиге о рату попут "Прве жртве", рекао је да његова фотографија ставља тачку на на дугогодишњу дебату о томе да ли постоји чудовиште из Лох Неса.

"Његов врат био је дугачак три до четири метра и имао је главу величину рагби лопте и гребен преко очију. Био сам збуњен", рекао је Филипс.

"Звук је био чудан, као кад неко издувава ваздух кроз маску, попут Дарт Вејдера (лик из филма "Ратови звијезда"). Једрио сам доста и знам да препознам да ли у води плива, делфи, фока или нешто друго. Ово што сам видио није налик ни једној познатој врсти", категоричан је Филипс.

То што је видио, како је описао, било је дугачко, личило на птицу.

"Да сам хтио да лажирам фотку сигурно бих је направио да личи на нешто друго, а не на птицу", додао је. Слика је прије два дана прихватио "Регистар чувара Monstr Official Loh Nes". Претходни пут, ово чудовиште забиљежио је један амерички турист који је 22. новембра видео тамнозелено биће, дужине око 4,5 метара.

Фотографију чудовишта из Лох Неса можете видjети ОВДJЕ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана